Dasar Privasi

Di BateriSatuMalaysia.com kita tahu betapa pentingnya melindungi maklumat peribadi anda. Kami ingin menjadikan setiap pengalaman pelanggan selamat dan terjamin. Selaras dengan matlamat tersebut, kami telah membangunkan Dasar Privasi ini untuk menggariskan garis panduan kami untuk pengumpulan dan penggunaan maklumat peribadi oleh BateriSatuMalaysia.com.


Maklumat Apa yang BateriSatuMalaysia.com Kumpulkan dan Bagaimana Ia Digunakan?

Di BateriSatuMalaysia.com kami mengumpulkan dua jenis maklumat: maklumat peribadi dan maklumat bukan peribadi.

Dengan persetujuan anda, kami boleh menggunakan maklumat peribadi anda untuk beberapa tujuan yang berbeza, contohnya:

 • memenuhi permintaan untuk produk, perkhidmatan atau maklumat;
 • menyediakan perkhidmatan pelanggan;
 • mentadbir promosi;
 • menawarkan produk dan perkhidmatan baru;
 • mengukur dan meningkatkan keberkesanan Laman Web kami atau usaha pemasaran kami;
 • menyesuaikan tawaran dalam talian kami ke pilihan anda.

Kami juga boleh mengumpul dan meringkaskan maklumat pelanggan dalam format yang tidak lagi mengenal pasti individu untuk tujuan statistik.

Maklumat peribadi biasanya termasuk nama, alamat, nombor telefon dan alamat e-mel anda. Maklumat peribadi diperlukan agar BateriSatuMalaysia.com menyelesaikan transaksi anda dan memastikan produk tersebut dihantar ke alamat yang betul.

Maklumat bukan peribadi tidak mengenal pasti anda sebagai individu. Contohnya, kami mungkin meminta kod pos anda untuk membantu kami merancang pengedaran risalah kami.


Persetujuan Anda yang Diimplan

Dalam sesetengah kes, persetujuan anda tersirat jika kami meminta anda memberikan maklumat peribadi dengan tujuan yang dinyatakan. Sebagai contoh, kami hanya dapat menyampaikan produk yang telah anda beli jika anda memberi kami alamat dan nombor telefon anda.


Mengeluarkan Kebenaran Anda

Jika anda telah "memilih masuk" atau melanggan salah satu surat berita atau senarai mel kami, kami akan sentiasa memberi anda peluang untuk "memilih keluar" atau berhenti melanggan. Sebagai contoh, setiap e-mel yang kami hantar akan memberitahu anda bagaimana untuk menolak e-mel selanjutnya.


Maklumat BateriSatuMalaysia.com Kumpulkan dari Anda

Disenaraikan di sini adalah beberapa contoh cara kami mengumpulkan maklumat tentang anda dan bagaimana kami menggunakannya.


Tapak Web kami

Semasa menggunakan Laman Web kami, anda mungkin diminta untuk memberikan maklumat peribadi tertentu (seperti nama anda, alamat e-mel, alamat pos, nombor telefon atau maklumat kad kredit) secara sukarela. Kami menggunakan maklumat ini untuk menyelesaikan urus niaga anda dan memohon akses kepada ciri dan fungsi khusus Laman Web tertentu. Jika anda memilih untuk tidak memberikan maklumat peribadi yang diminta, anda tidak akan dapat menggunakan ciri-ciri tertentu di Laman Web dan anda tidak akan dapat melakukan transaksi melalui Laman Web.

Dengan mana-mana perkhidmatan di Laman Web kami, kami juga boleh menggunakan maklumat peribadi anda untuk dihubungi dan sesuai dengan anda dan untuk menjawab pertanyaan anda. Dengan persetujuan anda, kami boleh menghantar kepada anda, dari semasa ke semasa, e-mel atau komunikasi lain mengenai barangan atau perkhidmatan yang kami percaya akan menarik minat anda.

Semua rujukan ke Laman Web kami dalam Polisi ini bermaksud BateriSatuMalaysia.com


Pendaftaran untuk Newsletter atau Kemas Kini

BateriSatuMalaysia.com juga menawarkan pelanggan kami untuk melanggan senarai mel BateriSatuMalaysia.com. Anda boleh memilih untuk melanggan dengan melawati Laman Web kami dan memilih pilihan "Tambah ke BateriSatuMalaysia.com Mailing List" dalam "halaman maklumat pelanggan". Untuk mendaftar, kami akan mengumpulkan maklumat hubungan anda (seperti nama dan alamat e-mel). Maklumat ini hanya akan digunakan untuk menghantar e-mel kepada anda ..


Maklumat BateriSatuMalaysia.com Mengumpul secara automatik

Seperti banyak laman web lain, kami secara automatik mengumpulkan maklumat bukan peribadi tertentu mengenai pengguna laman web yang tidak mengenal pasti anda. Contohnya termasuk alamat Protokol Internet (IP) komputer anda, alamat IP Pembekal Perkhidmatan Internet anda, tarikh dan masa anda mengakses Laman Web, alamat Internet laman web yang anda sambungkan secara langsung ke Laman Web, sistem operasi yang anda gunakan, bahagian Laman Web yang anda lawati, laman web Tapak Web dan imej yang dilihat, dan kandungan yang anda muat turun dari Laman Web.

Maklumat bukan peribadi ini digunakan untuk tujuan Tapak Web dan pentadbiran sistem dan untuk memperbaiki Laman Web.


Kuki

Laman Web menggunakan "kuki", sebuah teknologi yang memasang sedikit maklumat pada komputer pengguna Laman Web untuk membenarkan Laman Web mengenali lawatan masa depan dengan menggunakan komputer tersebut. Cookies meningkatkan kemudahan dan penggunaan Laman Web. Sebagai contoh, maklumat yang diberikan melalui kuki digunakan untuk mengenali anda sebagai pengguna laman Web yang terdahulu (jadi anda tidak perlu memasukkan maklumat pengebilan anda setiap kali), untuk menawarkan kandungan laman web peribadi dan maklumat untuk kegunaan anda, untuk menjejaki aktiviti anda di Laman Web, untuk menanggapi keperluan anda, dan untuk memudahkan pengalaman laman Web anda. Anda boleh memilih untuk menolak kuki jika penyemak imbas anda membenarkan, tetapi berbuat demikian boleh menjejaskan penggunaan Laman Web anda dan keupayaan anda mengakses ciri-ciri tertentu dalam Laman Web atau melakukan transaksi melalui Laman Web.


Maklumat Penjejakan

Kami mungkin menggunakan maklumat bukan peribadi untuk mengkompilkan laporan maklumat penjejakan mengenai demografi pengguna Laman Web, corak trafik Laman Web, dan pembelian Laman Web, dan kemudian berikan laporan tersebut kepada pengiklan dan orang lain. Tiada maklumat penjejakan dalam laporan boleh disambungkan kepada identiti atau maklumat peribadi pengguna lain. Kami juga boleh memautkan maklumat penjejakan dengan maklumat peribadi secara sukarela disediakan oleh pengguna Laman Web. Apabila pautan sedemikian dibuat, semua maklumat yang dikaitkan dianggap sebagai maklumat peribadi dan akan digunakan dan didedahkan hanya mengikut Dasar ini.


Pautan ke Laman Web Lain

Tapak Web kami mungkin mengandungi pautan ke laman web atau sumber Internet yang lain. Apabila anda mengklik salah satu pautan tersebut, anda akan menghubungi laman web atau sumber Internet yang lain. BateriSatuMalaysia.com tidak mempunyai tanggungjawab atau liabiliti untuk atau mengawal laman web atau sumber Internet yang lain atau pengumpulan mereka, menggunakan dan mendedahkan maklumat peribadi anda.

Kami menggalakkan anda untuk membaca dasar privasi laman-laman web lain untuk mengetahui cara mereka mengumpulkan dan menggunakan maklumat tentang anda.


Adakah BateriSatuMalaysia.com Memberitahu Maklumat yang dikumpulkan?

BateriSatuMalaysia.com tidak menjual maklumat peribadi anda. Walau bagaimanapun, kami boleh berkongsi maklumat anda dengan pihak ketiga yang bertindak bagi pihak kami atau yang dibenarkan atau dikehendaki oleh undang-undang.


Pendedahan kepada Penyedia Perkhidmatan

BateriSatuMalaysia.com boleh berkongsi maklumat peribadi anda dengan pembekal perkhidmatan tertentu untuk menyediakan produk dan perkhidmatan kepada anda, untuk mengesahkan dan mengesahkan maklumat, dan untuk menangani perkara-perkara perkhidmatan pelanggan. Contoh penyedia perkhidmatan termasuk penerbit kad kredit dan perkhidmatan penghantaran. Untuk mengurangkan risiko penipuan atau penyalahgunaan maklumat peribadi, BateriSatuMalaysia.com juga boleh mengesahkan maklumat peribadi anda, termasuk tetapi tidak terhad kepada maklumat alamat dan kad kredit anda, dengan penyedia perkhidmatan pihak ketiga.

Kami akan menggunakan usaha yang munasabah untuk memastikan maklumat peribadi anda digunakan dengan cara yang selaras dengan Dasar ini. Jika anda tidak ingin kami memberikan maklumat peribadi anda kepada pembekal perkhidmatan tersebut, kami mungkin tidak dapat memproses transaksi anda.


Pendedahan Undang-undang

BateriSatuMalaysia.com boleh mendedahkan maklumat anda sebagaimana yang dibenarkan atau dikehendaki oleh undang-undang; sebagai contoh:

 • kepada institusi kerajaan atau orang atau entiti lain yang telah menegaskan kuasa sahnya untuk mendapatkan maklumat itu;
 • di mana kami mempunyai alasan yang munasabah untuk mempercayai maklumat itu boleh berguna dalam penyiasatan aktiviti yang menyalahi undang-undang;
 • untuk mematuhi sepina atau waran atau perintah yang dibuat oleh mahkamah, orang atau entiti yang mempunyai bidang kuasa untuk memaksa pengeluaran maklumat;
 • untuk mematuhi peraturan mahkamah mengenai pengeluaran rekod dan maklumat;
 • kepada peguam kami.


Bagaimana BateriSatuMalaysia.com Melindungi Maklumat Saya?

Keselamatan maklumat peribadi anda adalah keutamaan untuk BateriSatuMalaysia.com. Kami mengekalkan perlindungan dan piawaian keselamatan yang sedia ada untuk melindungi maklumat peribadi anda, sama ada dirakam di atas kertas atau ditangkap secara elektronik, terhadap akses tanpa kebenaran, penzahiran, atau penyalahgunaan.

Walaupun kami tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kecurian, penyalahgunaan, pendedahan yang tidak dibenarkan, kehilangan, pengubahan atau pemusnahan data oleh pihak ketiga, kami mengambil langkah berjaga-jaga yang munasabah untuk mengelakkan kejadian malang.


Bagaimana saya boleh Mengesahkan Maklumat Saya?

Anda boleh menyemak maklumat anda untuk mengesahkan, mengemas kini, atau membetulkannya, dan mempunyai sebarang maklumat usang dikeluarkan. Sekiranya anda membuat akaun di BateriSatuMalaysia.com, anda boleh mengakses dan menukar maklumat peribadi anda dalam talian.


Bilakah Maklumat Saya Dihapus?

Kami menyimpan maklumat anda selagi kami memerlukannya untuk produk dan perkhidmatan yang anda gunakan dan untuk masa yang munasabah selepas itu atau untuk memenuhi sebarang keperluan undang-undang. Kami mempunyai piawaian pengekalan yang memenuhi keperluan ini. Kami memusnahkan maklumat anda apabila tidak diperlukan lagi, atau kami mengeluarkan maklumat peribadi anda.

Anda juga boleh meminta kami mengeluarkan maklumat anda dari rekod kami. Tertakluk kepada keperluan kami untuk mengekalkan maklumat anda yang berterusan, sebagai contoh, untuk tujuan bil, audit, atau jaminan, kami akan membuat segala usaha yang munasabah untuk menghormati permintaan anda.


Adakah Dasar Privasi ini Akan berubah?

Untuk menampung perubahan dalam perkhidmatan kami, teknologi, dan perkembangan undang-undang, Polisi ini mungkin berubah dari semasa ke semasa. Kami boleh menambah, mengubah, atau mengalih keluar bahagian Polisi ini apabila kami merasa sesuai untuk berbuat demikian. Apabila kami mengemas kini Dasar ini, kami akan menukar tarikh pada Polisi untuk menunjukkan apabila perubahan dibuat.Sila ambil perhatian bahawa beberapa bateri lanjutan dibekalkan dengan penutup belakang yang dilanjutkan. (Ini biasanya akan dinyatakan dalam keterangan) Ini membolehkan peranti anda memasang bateri yang lebih besar dan dengan itu mempunyai kapasiti yang lebih besar. Perlu diketahui bahawa ini mungkin menjejaskan fitment ke dalam mana-mana kes atau pemegang yang mungkin anda miliki.


CATATAN:

Nama jenama / tanda niaga / nama perdagangan dinyatakan adalah sifat berdaftar pemilik masing-masing dan bateri kami direka untuk menjadi pengganti generik untuk produk asal.
Juga: Semua nama produk, logo, dan jenama adalah milik pemilik masing-masing. Semua nama syarikat, produk dan perkhidmatan yang digunakan dalam laman web ini hanya untuk tujuan pengenalan. Penggunaan nama, logo, dan jenama ini tidak menunjukkan pengesahan.

SSL CertificateSecured by PayPal

Pilih salah satu laman web kami:

Bahasa Inggeris   Bahasa Perancis   Orang Norway   Bahasa Hungary   Sepanyol   Bahasa Itali   Belanda   Portugis   Bahasa Denmark   Orang Jepun   Orang Thai   Orang Malaysia   Orang Korea   Bahasa Poland   Bahasa Sweden   Bahasa Jerman